lördag 5 mars 2011

Vidöppen dörr för Sverigedemokraterna


Att dörren nu skulle vara ”stängd” för främlingsfientliga partier, vilket statsministern hävdade i och med den migrationspolitiska överenskommelsen med Miljöpartiet, är rent nonsens.

Regeringspartierna och MP har i dagarna enats i en historisk uppgörelse om att papperslösa, dvs. illegala, invandrare ska ha samma rätt till sjukvård och skola som legala. Detta innebär att offentligt finansierade skolor och sjukhus ska erbjuda sina tjänster åt grupper som polisen, å sina yrkesvägnar, har att jaga. En minst sagt absurd situation.

Lika absurt och motsägelsefullt är det budskap som överenskommelsen sänder ut. Håll dig bara undan, undvik att söka asyl och bryt i allmänhet mot lagen så riskerar du ingenting. Hur premierande av sådant beteende skulle stänga dörren för SD är för mig en gåta. Att lagbrytare belönas med tjänster finansierade av skattebetalaren samtidigt som den laglydige asylsökaren hotas av avvisning kan aldrig vara riktigt.

Risken är att överenskommelsen snarare har sparkat ut dörren helt för SD och andra främlingsfientliga krafter. En fungerande och rättvis migrationspolitik är nämligen det enda som skulle kunna stänga den omtalade dörren. Den historiska överenskommelsen är tyvärr ett milsteg i helt fel riktning.

2 kommentarer:

 1. Såsom riksdagsledamot för SD vill jag bestämt dementera att vi genom mutor förmått Fredrik Reinfeldt att fatta detta minst sagt historiska beslut.

  Fredrik Reinfeldt har inte låst dörren mot SD, för den har hela tiden varit låst med dubbla kolvslag. Han har låst dörren mot den laglydiga, lojala, arbetande och skattebetalande svenska befolkningen - som dock kommer att finna att SD:s dörr är ständigt öppen för envar, som vill göra rätt för sig och detta utan hänsyn till ras, nation, religion och sexuell läggning.

  Det enda som räknas är viljan att acceptera svenskt levnadssätt och att värna om Sveriges framtid.

  Den som känner sig kränkt av svenska levnadsnormer har en hel värld att finna en behagligare tillvaro i.

  Med tillönskan om en positiv veckohelg.

  Stellan B

  SvaraRadera
 2. Ja, i den här frågan tycks vi vara rörande eniga. Den här överenskommelsen kommer alla partier som inte varit delaktiga att tjäna på. Bedrövligt och ytterst olyckligt att lagbrott nu ska premieras. Ha en trevlig vecka i riksdagen.

  SvaraRadera