tisdag 23 april 2013

Löfvén lär få trolla med knänaPå den socialdemokratiska kongressen för en tid sedan valdes Stefan Löfvén formellt till partiets ordförande och därmed till Fredrik Reinfeldts argaste konkurrent om statsministerposten. Ett uppdrag som självklart förpliktigar. Därför darrade Löfvén inte det minsta på manschetterna när han lät proklamera partiets nya löfte om att Sverige under dennes styre ska ha Europas lägsta arbetslöshet.

Löfvéns ambition lär dock stanna vid en ambition om han inte lyckas vända sin oljetanker till parti. För att nå det mål partiet nu satt upp krävs en kraftig omläggning av näringslivspolitiken. Då fordras djärva förändringar av arbetsrätten, sänkta kostnader för att anställa samt fortsatta jobbskattesänkningar för att stimulera arbetsutbudet. Löfvén saknar mandat för samtliga dessa reformer.

S lovar ändå, genom 90 dagars jobbgaranti för unga, åtskilligt fler högskoleplatser, obligatorisk gymnasieexamen, höjd A-kassa och storsatsningar på arbetsmarkandsåtgärder, att Sveriges arbetslöshet ska bli den lägsta i Europa. S-märkt arbetsmarknads- och bidragspolitik lär inte ta Löfvén närmare sina drömmars mål, såvida han nu inte kan trolla med knäna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar