fredag 13 juni 2014

Peace and Love i sin fulla rätt

Det stormar kring arrangörerna till musikfestivalen Peace and Love. Orsaken är att man beslutat stryka rapparna i Kartellen från repertoaren sedan huvudsponsorn Dalarnas Tidning hotat hoppa av. Tidningen uppger sig inte stå bakom Kartellens syn på demokrati och uppfattning om allas lika värde.

En av de planerade artisterna, Stefan Sundström, menar att arrangörerna är ”fega kappvändare som backar för sponsorernas hot”. Sundström hoppar nu av festivalen tillsammans med ytterligare en rad artister. Det mesta mynnar till slut ut i en vag kritik av kapitalismens brunst där pengarna styr och kulturen får vika. Men en sponsor har sitt anseende att tänka på precis som festivalarrangörerna, liksom de senare givetvis är beroende av finansiering. Kartellens frontman, Sebbe Staxx, dömdes så sent som 2013 för olaga hot sedan han på Twitter önskat tortera Jimmie Åkesson i 3 dygn samt uttalat att han önskat livet ur ”bögen”. Ytterligare en bandmedlem sitter för tillfället inne för anstiftan till mord. Gruppen saluför sig tillsammans med maskerade vänsterextremister, inte sällan rent kriminella.


För en sansad samhällsmedborgare och festivalbesökare torde det inte förefalla underligt att folk inte önskas förknippas med sådana värderingar och sådant beteende. Även om Peace and Love fattat sitt beslut på ekonomiska grunder så är de, liksom Dalarnas Tidning, i sin fulla rätt att backa ur.        


http://www.svd.se/kultur/stor-artistprotest-mot-peace-love_3656166.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar