tisdag 12 september 2017

Proteströsta i kyrkovalet

Inte vilket kyrkoval som helst
Inget att skämmas över, om du missat att det är val på söndag. Kyrkovalet är för de flesta en randföreteelse och många har säkert redan förpassat sitt röstkort till pappersinsamlingen. Senast det begav sig, 2013, var det inte fler än 11 procent av de röstberättigade som avlade sin röst.

I år finns dock verkligen skäl, även för dem utan religiös övertygelse, att ta sig till vallokalen. Svenska Kyrkan är nämligen den första institutionen som Sverigedemokraterna planerar att ta över. Kyrkovalet är även upptakten till nästa års politiska val. Därför satsar SD stort i både numerär och pengar. Partiets strävan är att ta initiativ och skaffa sig tolkningsföreträde i frågor om de svenska värderingarna, vårt kulturarv och vår historia. Det kan låta alarmistiskt men det är i denna ände som totalitära regimer ofta börjar. För när definitionerna väl är satta, och då de accepterats av ett flertal, blir det enkelt att stämpla dem som inte accepterar som landsförrädare. Och sådana tolereras inte i en totalitär stat.
En valframgång för SD i kyrkovalet vore därför ett steg i denna riktning. Eftersom jag inte tror att gemene svensk önskar sig en utveckling åt det totalitära hållet bör alla, om än inte av egen övertygelse, åtminstone proteströsta på söndag. Mot Sverigedemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar