lördag 30 september 2017

Dålig ordning i leden

Ordning i leden, för en gångs skull
Nordiska Motståndsrörelsen skapade rejält med oreda i Göteborg när den skulle ut marschera under parollen ”Revoltera mot förbrytarna”. Förbrytarna, får man förmoda, är vi övriga som inte förstått att vi för fullt håller på att förråda vårt land och vår ras. De är nazister och har anammat det tankegods som de flesta trodde att Hitler tog med sig i graven.


Hitler vänder sig dock säkert i sin grav, för det är ett ganska ömkligt gäng som nu samlar sig bakom hans lära. Hitlers övermänniska var disciplinerad, frisk och en fysisk förebild. Och det var inte denna kategori som fastnade på Ica Focus bilparkering vid lördagens tilltänkta demonstration. I den ledande klicken av NMR:s nazister är drygt hälften dömda för brott, en av tio går på försörjningsstöd, åtskilliga är dömda för kvinnofridsbrott och ytterligare ett gäng för narkotikabrott. Det är inget vidare underlag att bygga nazisternas tusenåriga rike på. Det påminner snarare om huliganerna i SA som Hitler rensade ut sedan de visat sig odugliga. Dömt utifrån NMR-medlemmarnas CV:n verkar det snarare vara en paraplyorganisation för kriminella arga unga män än en kämpande organisation för nazismens lära. Och det är sorgligt att ett sådant gäng ska tillåtas ställa till med sådan oreda för vanligt civiliserat folk.
Med så synnerligen dålig ordning i leden hotar Nordiska Motståndsrörelsen knappast vår demokrati, men dess blotta existens är illa nog och säger tyvärr en del om samhällsklimatet just nu.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar