onsdag 21 juni 2017

Minskat behov av SD?

Irrelevant?
Enligt statsvetare och professor Peter Esaiasson har den generösa flyktingpolitiken varit ett elitdrivet projekt som aldrig haft majoritetsstöd i befolkningen. Det offentliga samtalet har varit ensidigt och förts utifrån diskutabla eller rent av felaktiga påståenden. Detta förklarar varför många känner sig vilseledda, enligt Esaiasson.

Det är säkert flera som skriver under på Esaiassons analys och säkert gärna lägger till att denna känsla också spätt på politikerföraktet och fått alltfler att vända det etablerade ryggen för att istället kasta sig i antietablissemangets famn. Det är sorgligt eftersom de flesta egentligen inte trivs i den. Den enda möjligheten då, att locka hem dessa flyktande själar, torde vara att skippa översitteriet och föra samtalet utifrån fakta och evidens. Då skulle vi slippa misstänksamheten, spekulationerna och fördomarna.

Sådan politik och ett sådant samtal är vi alla betjänta av och kan hantera. Och som lök på laxen skulle säkert behovet av de antietablerade Sverigedemokraterna minska drastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar