söndag 4 juni 2017

Må bäste liberal vinna

En stridbar liberal
En organisation och dess ledarskap mår bra av att tid efter annan utmanas och utvärderas. Birgitta Ohlsson är en liberal profil som aldrig förnekat sig, och som heller inte haft anledning till det. Ohlsson har integritet, energi och mod. Således precis en sådan karaktär som ett ledarskap i ett tufft politiskt landskap kräver.

Ohlsson har redan tidigare utmanat och satt sig på tvären mot partiledningen, och har nu slutligen bestämt sig för att på allvar utmana Björklund om den liberala tronen. I det fall hon inte får medlemmarna med sig kommer hon sluta, både i partiet och med politiken. Tajmingen kunde varit bättre. Birgitta Ohlssons pondus och integritet är efterfrågad, inte minst i det allmänt bistra töväder liberalismen nu kämpar i. Hon skulle därför göra sig utmärkt som partiledare. Att nu så ultimativt ställa till med en partiledarfejd, bara drygt 15 månader innan valet, är dock olyckligt. Lika olyckligt som att hon alltså tänker lämna politiken om hon inte vinner stöd.

Nu är det dock som det är och landsmötet lär få avgöra Ohlssons, Björklunds och Liberalernas öde i november. Må bäste liberal vinna, genom en ren, ärlig och uppriktig process.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar