lördag 5 november 2016

Vi är alla sålda

Utsugare av värsta sorten
Regeringens vinstbegränsningsutredare Illmar Reepalu kommer föreslå häftiga vinstbegränsningar för privata aktörer inom välfärdssektorn. Det kan han göra, förvissad om att han har regeringens och folkets stöd i ryggen. Det är inte en minut för tidigt att frågan om det gäckande vinstintresset lyfts, men varför stanna vid välfärden?
Ta H & M till exempel. Shoppingfrälsta föräldrar nallar barnbidraget från sina icke ont anande småttingar, som kompenseras med billig importerad konfektion. Garanterat sömmad av någon underbetald stackare i Bangladesh. ICA är ett ytterligare otäckt exempel på hur våra löner, pensioner och snålt tilltagna bidrag hamnar i förnäma handlares fickor. Bankernas särställning och agerande är en ofilad nagel i allas våra ögon. De tjänar sina pengar på våra surt förvärvade pengar, som vi genom deras oligopolställning måste placera hos dem. Eller byggbolagen, som tjänar miljarder på ett av våra grundläggande behov, någonstans att bo. Och tänk en stund på skogsbolagen, de tjänar sina miljarder på vår allemansrättskyddade skog.
Vid närmare eftertanke är vi alla sålda, till samhällets alla giriga profitörer. Stefan Löfven, nöj dig inte bara med att barn inte ska vara till salu. Förbjud alltihop!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar