fredag 18 november 2016

Förtjänar de vår röst?


Delmon Haffo, inte ensam syndare.
Många var vi som förfasades över Donalds Trumps framfart i presidentvalet, inte minst med det explicita och infantila språk som han gjorde det med. Tyvärr är vi långt ifrån förskonade på vår egna politiska arena.
Att kalla ministrar och meningsmotståndare för ”hora” i direktsändning hör än så länge till ovanligheterna, men debattnivån är likväl på avgrundsdjup nivå många gånger. Alltfler lär, med all rätt, ställa sig frågan om de överhuvudtaget förtjänar vår röst. De där ”politikerna” som inte förmår att lyfta samtalsnivån till ens den mest basala vuxennivå, varför ska de styra över mig och mina pengar? Den stora majoriteten är inte intresserad av vulgärargumentation eller, för den delen, sexism, rasism eller annan form av ism. De allra flesta önskar nog helst lägga sin röst på sansade, förståndiga, pragmatiska, ärliga och lösningsorienterade människor.
Flertalet betydande politiker, och tjänstemän, bör rannsaka sig själva, sin retorik och framtoning. För just nu devalverar de förtroendet, inte bara för sig själva utan på sikt hela det demokratiska systemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar