onsdag 9 november 2016

Ge honom en ärlig chans


Ge karln en chans
Det som inte fick ske, skedde. Amerikanarna röstade fram en oberäknelig mansgris som lyckades förolämpa sig hela vägen till presidentämbetet. Omvärlden gnuggar sina ögon samtidigt som chocken börjat lägga sig och sorgearbetet påbörjats hos demokrati- och frihandelsvänner. Även om sorgearbete är välgörande måste livet gå vidare, och då måste man anstränga sig.
Många må hata och frukta Donald Trump. Hat utgör dock ingen god grogrund för samarbete och utveckling. Anledning att frukta vet ingen ännu heller om vi har. Tiden får utvisa huruvida och i sådant fall hur alla sluggeraktiga vallöften och insinuationer kommer att infrias. Den förutseende aktiemarknaden synes i vart fall vare sig hata eller frukta den nya presidenten, utan skickade istället upp kurserna något. Och som alltid bör vi ta intryck av börsreaktionerna,börsen tenderar till att vara vår bästa siare.
Nu är Donald Trump vald till president i god demokratisk ordning, och för att världens mäktigaste person inte ska vålla all den skada som förutspås måste han få en ärlig chans. För vem vet, med vänligt sinnade handels- och försvarskamrater kanske börsen får rätt även denna gång.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar