lördag 29 oktober 2016

S - de svagas förkämpe?


Demonstrera för allas lika rätt går ju bra,
men sen då?
Socialdemokraterna letar febrilt efter nya pengar att täppa till budgetluckorna med, ty Vänsterpartiet är dyra i drift. Höjda skatter är en socialdemokratisk paradgren, som man även denna gång anmält sig till. Relativt nytt är dock att partiet nu även ämnar plocka pengar av samhällets allra mest behövande.
Genom tuffa skrivningar i regleringsbrevet gör regeringen klart för Försäkringskassan att denne ska bidra till att bryta utvecklingen av antalet timmar inom assistansersättningen. Därutöver ska en nytillsatt utredning ta reda på hur man kan minska antalet timmar och personer inom LSS, med det uttalade målet att minska kostnader för reformen. Regeringen har identifierat ett problem, kostnaderna inom LSS har skjutit i höjden samtidigt som utbrett fusk uppenbart förekommer. Men att därför plocka fram slåttermaskinen och jämna LSS-fältet med marken är både dumt och ovärdigt. Fusk finns det givetvis bättre metoder att komma till tals med.
Under de senaste åren har drygt 20 000 getts personlig assistans. Lika många har åter getts förutsättningar att delta i samhället och verka som vi andra. Socialdemokraterna ämnar nu rycka undan mattan för många av dessa. Tänka sig S, de svagas allra största förkämpe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar