lördag 14 maj 2011

(S) skräckpropagerar i brist på egna idéer


Sjukvård efter behov eller din plånbok? Ska sjukvården tjäna storkovan eller patienten? Vi lovar att inte sälja några sjukhus. Så lyder några av Socialdemokraternas slogans inför omvalet i Västra Götalandsregionen. För tillfället gottar man sig i socialdemokratiska läger säkert också åt att rekordfå elever sökt yrkesprogram i höst. Ett kvitto på att föräldrar inte vill se ”dörren stängas” för sina barn. Något man från vänsterhåll hävdade att regeringens omläggning av gymnasieutbildningen skulle göra.

Förmodligen skulle även den allra dammigaste gammelmoderaten hålla med om det sagda. Ingen vill se stängda dörrar eller ett system där plånbok styr framför behov. Inga förslag eller tankar finns heller om att detta skulle ske. Sjukvården är och ska förbli offentligt finansierad och alla elever, även de som väljer ett yrkesförberedande program, har rätt och möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

Socialdemokraterna har blivit mästare på hot- och skräckpropaganda. Viktigare än egna idéer för det framtida Sverige har det blivit att ljuga ihop en bild av ett borgerligt inhumant och kallt land. För den som minns den tid då vårdcentralen var vårdcentralen som du kommenderades till oavsett dess service eller kvalité, och tiden då skoltrötta men praktiskt skickliga tvingades tråckla sig igenom fördjupningskurser i matte, och engelska och som tyckte det var bättre, lockar kanske S återställarpolitik. Hör du till dem som insett att vi alla är olika med olika behov och kompetenser och att vård ska ges efter behov och inte bostadsadress, då bör du bortse från skräckpropagandan och rösta med hjärnan vid nästa val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar