torsdag 12 maj 2011

Rutavdraget ger jobb i Rinkeby


Rutavdraget subventionerar förnäma Östermalmsgubbar och ger dem möjlighet att slippa ta sitt husliga ansvar. Rutavdraget har dessutom återinfört det förhatliga pigyrket som socialdemokratin intensivt bekämpade under förra seklet. Allt sker dessutom med våra gemensamma skattepengar. Unisona fördömanden från en upprörd opposition.

I Rinkeby är tongångarna annorlunda. I denna invandrartäta och av utanförskap präglade förort skönjas optimism. Karima Tice är somalisk kvinna, en kombination som i Sverige närmast garanterar utanförskap. Karima lät dock starta hemtjänstföretaget Aman Care med ytterst ovissa framgångsutsikter. För DI (12/5) berättar Karima själv ”många invandrare som har haft svårt att komma ut på arbetsmarknaden har fått jobb här och deras språkkunskaper är värdefulla”. Karima berättar vidare att ”tack vare rutavdraget finns det kunder som efterfrågar ganska enkla tjänster. Och många som haft svårt att komma in på arbetsmarknaden har visat sig kunna klara de jobben. Här har vi anställt dem som aldrig tidigare haft ett jobb”.

Ett jätteproblem i Sverige är vår dräpande beskattning av tjänstesektorn. Bolagsskatt, arbetsgivaravgifter och moms ökar i ett slag kostnaden för tjänsten med det tredubbla. Vem har råd med det? Rut och rot har sänkt denna kostnad drastiskt och därmed gett helt nya grupper en entrébiljett in på arbetsmarknaden. Så kan vi bara enas om att det inte finns några skitjobb så är rutavdraget en succé, för oss alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar