söndag 13 februari 2011

Grisigt värre


Många fasades över den tyska dioxinskandalen som nyligen uppdagades. Tyska svin var överdoserade med giftiga medel. Dioxinköttet prålades dock ändå ut på marknaden av tyska slaktare. Säkerligen pustade många svenska fläskälskare ut då det trots allt handlade om just tyska grisar.

När de flesta av våra omgivande länder lät stänga sina gränser för import av det tyska dioxinköttet kvarstod de svenska gränserna öppna. Följden är den att vi nu överröses av giftigt fläsk. Då det importerade köttet prismässigt understiger det svenskproducerade har det dessutom blivit en succé.

Svensk djurhållning är bland den tuffaste i sitt slag. Större utrymme och noggrannare skötsel kostar. Glada nassar kostar mer än deppiga. Nu visar det sig också att de deppigare dessutom kan vara giftiga.

Svenska grisbönder knäar under tuffa lagar och regler, lagar och regler som garanterar friska och sannolikt gladare nassar. Med denna kunskap faller valet på dig, grisigt importerat till vrakpris eller nära nog rosenrosa och närproducerat till normalpenning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar