söndag 4 oktober 2020

Rent av samhällsfarligt Centern

Gränslös

Det finns inga gränser, vare sig ekonomiska eller nationella. De som behöver hjälp ska få det här i Sverige. Vi ska värna asylrätten och ekonomin sätter inga gränser. Detta är Centerpartiets ingångsvärden i migrationsfrågan.

För att klara framtidens demografiska utmaningar och arbetsbrist behöver vi snarare öka invandringen till landet, och det drastiskt. Enligt Centerpartiets integrationspolitiska program från 2011 hade Sverige kunnat ha över 40 miljoner invånare idag, vilket skulle erbjudit nödvändig arbetskraft för att tillgodose dagens och framtidens välfärd. Sverige bör enligt partiet rent av bli ett nybyggarland dit man kommer, söker lyckan och kvalificerar sig till de allmänna socialförsäkringssystemen. Detta är givetvis radikalt, och utopiskt. Centerns migrationspolitik bygger på en föreställning om en gränslös värld, utan nationsspecifika särdrag, kultur, religion, seder och bruk. Utan egna sociala system, arbetslagstiftning, språk och förhållningssätt till sådant som jämlikhet, jämställdhet och sexualitet. Förutsättningen för centerns politik är helt enkelt en gränslös värld med en gränslös befolkning.

Centerpartiets ingångsvärden frontalkrockar dock med verkligheten, ty Sverige är ett land och svenskar är ett folk. Precis som alla andra länder och folk i världen. Centerpartiets tro på en obegränsad migration är inte bara vacker utan rent av samhällsfarlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar