måndag 2 januari 2017

Hårdare straff för ökad legitimitet


Krävs hårdare tag Morgan
Om Sverige fortsatt ska kunna upprätthålla en generös migrationspolitik fordras folkligt stöd. För att nå dithän krävs att alla delar i migrationsprocessen upplevs legitim, inte minst de repressiva delar som blir aktuella då brott begås.
I oktober 2016 förgrep sig fem ensamkommande afghaner synnerligen grovt på en yngre landsman. Tingsrätten dömde dem till ett års och några månaders sluten ungdomsvård samt skadestånd, som de givetvis inte kommer betala. Åklagaren yrkade på utvisning vilket ogillades med hänsyn till deras ringa ålder samt säkerhetsläget i hemlandet. Att gruppvåldta ett barn och dessutom filma det, vilket en av förövarna gjorde, torde vara ett av de grövsta brott som kan begås. Att dessutom göra det under asylprövotiden gör det ännu grövre, ty det talar för att de sannolikt är kapabla till ännu grövre brott när de väl fått uppehållstillstånd.
Svenskar är synnerligen toleranta och positiva till invandring, vilket vi ska vara stolta över och värna. Att det inte är en självklarhet att asylsökande som begår grova brott här i landet visas ut naggar givetvis denna syn i kanten, liksom det eroderar det folkliga stödet för en fortsatt generös migrationspolitik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar