söndag 15 januari 2017

Det är Trump som är fake news


Trump var arg som vanligt
Det var en sedvanligt aggressiv Donald Trump som mötte pressuppbådet under förra veckans presskonferens. De tyngsta aktörerna var där, men alla tilläts inte var med och ställa frågor. En till synes stött och kränkt Trump menar nämligen att media sprider ”fake news” om honom för att misskreditera, och vägrar därför att ha med dem att göra.
Det har blivit något av trend, att misstro och anklaga ett påstått vänsterliberalt etablissemang för att via media föra ut sin propaganda och världsbild genom rena påhitt. Vänsterliberalerna påstås härigenom vilja främja någon diffus vänsterliberal ordning och agenda, som alltså inte är med sanningen överensstämmande. De som sett bakom denna fasad av falskhet har sett den verkliga sanningen, som etablissemanget försökt undanhålla dem. Donald Trump, Marine Le Pen, Geert Wilders, Nigel Farage och Jimmie Åkeson är några av de politiker som genomskådat detta raster av vänsterliberala lögner.
Genom att göra anspråk på att vara de enda sanningssägarna är de dock de största lögnarna. Vad som förenar dem är att de alla säger sig sitta inne med sanningen och lösningarna på de av etablissemanget tillskapta problemen. Och lösningarna är likaså desamma, nationalism, protektionism och isolationism. Att påstå det, är fake news på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar