tisdag 11 april 2017

Pengarna eller barnen?

Sluta larva dig
Pengarna eller livet brukade det heta när man som liten sprang runt med knallpulverpistolen. Idag heter det istället pengarna eller barnen när Magdalena Andersson argumenterar mot vinster i välfärden. Andersson menar att ”de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna tycker att det är viktigt att riskkapitalister ska kunna tjäna pengar på att ibland ge dålig undervisning till våra barn”. Frågan vi kommer att få ställa oss inför nästa års val är alltså om det är riskkapitalisterna eller barnen vi vill värna.

Det är vulgärargumentation från finansministern, som enbart tjänar till att skapa en vänster-högerkonflikt. Argumentationen som Socialdemokraterna anammat i välfärdsfrågorna är infantil och osaklig och vilar på högst ovetenskaplig grund. Illmar Reepalus utredning om vinstbegränsningar bygger på en rad felaktigheter som fått de flesta med viss kunskap i redovisning och företagsekonomi att ta sig för pannan. S har egentligen inget annat än skrönor att stödja sig mot när man vill begränsa eller de facto förbjuda vinster inom välfärdssektorn. Samtidigt som man höjer tonläget i debatten duckar man för de verkligt svåra frågorna, dvs. hur vi ska finansiera den allt större efterfrågan på välfärd, hur vi ska få bästa kvalité och hur vi ska säkra den valfrihet som en absolut majoritet svenskar vill ha.
På S-kongressen bestämde man sig för att blåsa upp till kamp mot högern, som alltså värnar mer om riskkapitalisters plånbok än om barnen och de äldre. Om det vore så enkelt kanske jag också skulle rösta rött. Men det tänker jag uppenbarligen inte göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar