måndag 13 januari 2014

Allt ensammare på perrongen


Det har varit lite si och så med punktligheten på de svenska järnvägarna den senaste tiden. Oftast når man dock slutligen ändå fram och mycket sällan blir man lämnad kvar ensam på perrongen. Det är dock precis vad som håller på att ske på de utrikes avgångarna.

EMU-frågan är död och begraven. EU-skeptikerna och isolationisterna flyttar fram positionerna. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röner stora framgångar i sin fräna kritik av internationellt samarbete, fri rörlighet och internationell handel. Nato-medlemskap synes lika avlägset idag som på den svenska neutralitetens stormaktstid. Samtidigt som 52 procent av svenskarna har litet eller mycket litet förtroende för försvarspolitiken vill endast 36 procent ge sin in Nato-samarbetet. Lustigt nog prioriteras försvarsfrågan lågt av väljarna och väldigt få önskar mer resurser dit. Kalkylen går inte ihop.

Sverige sitter redan idag knäet på Nato, och EMU-samarbetets mot- eller välgång dikterar till stor del även våra ekonomiska villkor. Att då envist muttrande stå ensam kvar på perrongen är lika oklokt och osolidariskt som asocialt.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/utbrett-tvivel-pa-forsvarspolitiken_8888542.svd?utm_source=sharing&utm_medium=clipboard&utm_campaign=20140113

http://rasmusliberal.com/2014/01/13/dags-for-nato/

http://www.martinskjoldebrand.net/index.php/home/k2-categories/item/302-varnplikt

http://frisinnad.blogspot.se/2014/01/ska-sverige-ga-med-i-nato.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar