lördag 30 november 2019

Ta debatten istället


Exkluderad
Ett hundratal akademiker vid universitet runtom i Sverige har skrivit under en appell för att hindra SD:s partisekreterare Richard Jomshof från att gästföreläsa vid Göteborgs Universitet. Jomshof var inbjuden av Institutet för journalistik, media och kommunikation för att föreläsa på temat strategisk och politisk kommunikation. Jomshof är sist ut på tallistan av samtliga partiers respektive partisekreterare.

Arrangören böjer sig dock inte för påtryckningarna, gudskelov. Universitet, om någon plats, bör vara öppna för debatt och åsiktsutbyte. Undertecknarna menar att SD står för en exkluderande politik som skiljer på folk och folk. Det må så vara och det kan och bör man ha synpunkter på. Men när undertecknarna vill förneka Jomshof taltid, gör de sig då inte skyldiga till en liknande form av exkludering?

Den svenska debatten har tagit mycket stryk av att SD konstant särbehandlats av politik, media och viktiga tyckare. Och de enda som tjänat på det är ironiskt nog SD själva. Ta därför debatten istället för att ignorera, folk är sedan vuxna nog att själva bestämma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar