söndag 16 december 2018

Det går inte att blunda bort problemet


Het på gröten
Det finns ett skäl till att vi ännu inte har någon regering. Alltsedan folk började fatta tycke för Sverigedemokraterna har övriga partiers politik och retorik mest handlat om att tydligast ta ställning mot partiet, snarare än att lyfta fram sitt eget. Tydligast och mest oresonlig har vunnit.
Situationen har dock blivit allt jobbigare ju större SD växt sig, elefanten i rummet tar allt mer plats. Därför står vi där vi gör idag, utan regering trots att över tre månader gått sen vi röstade om den. Hur hårt man än blundar och håller för öronen så försvinner dock inte SD, av uppenbara skäl. Det är, gudskelov, inte partierna som bestämmer riksdagens sammansättning utan väljarna. De anser att migrations- och integrationsfrågan hanterats illa och alltfler anser likaså att Sverigedemokraterna behandlas illa. Det kan de i och för sig förtjäna, men partiföreträdarna är folkvalda och bör behandlas därefter. SD är den heta gröten som övriga partier nogsamt trippar runtomkring. Gröten håller dock på att koka över och skållhet gröt bränns, något fruktansvärt.
För att grötkastrullen inte ska nå sin kokpunkt måste nu de folkvalda ta sig samman och dels bilda en regering, som återspeglar valresultatet, dels ta folkets röst på allvar och dels acceptera att Sverigedemokraterna inte försvinner hur hårt man än blundar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar