lördag 12 augusti 2017

Trump är ett sänke på alla plan

Gör ingen glad
Han lovade att göra USA stort igen. Och på något mystiskt sätt lyckades Trump sedan vinna valet på detta löfte. Sannolikt lockades många väljare av alla de jobb som utlovades och den ekonomiska resa som de skulle få följa med på.

Och börsen jublade, redan dagen efter valnatten gjorde den ett glädjeskutt. Trumps alla investeringar och skattesänkningar skulle skicka upp tillväxten till fyra procent årligen och minska arbetslöshet till obefintlighet. Klart börshajarna fick blodvittring. Den tänkta politiken och beräkningarna bakom visade sig snart lika omöjliga och korkade som de först lät. Att återuppliva kolindustrin är idiotiskt och feltänkt. Lika dumt är att bygga murar mot omgivningen, om de så är fysiska eller ekonomiska. Mest idiotiskt på alla plan är dock att hetsa fram väpnade konflikter. Inte en människa, investerare eller företag är betjänt av det. Trump är vare sig finansens, företagens eller arbetstagarens vän. Den osäkerhet som hans oberäkneliga lynne och ogenomförbara idéer för med sig skickar både aktiekurser och investeringsvilja ner i källaren.

Trump hotar inte bara fred, klimat och mänskliga rättigheter utan likafullt den finansmarknad han påstod sig älska så djupt. Mannen är ett sänke på precis alla plan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar