lördag 12 september 2015

Mjuka värden kräver hårda verktyg

När det brinner i knutarna
krävs mer än en klapp på
axeln och fritidsgårdar
FN:s millenniemål, att halvera andelen extremt fattiga och hungrande, uppnåddes redan innan utsatt datum. Det är enorma framsteg vilka gjort att miljarder fler nu försörjer sig för egen maskin, fria från de tyglar som följer av att behöva ägna all sin energi åt att överleva dagen eller att vara beroende av andras dusörer.

För att de uppnådda framgångarna ska kunna bevaras och för att stimulera fortsatt utveckling måste terrorism och kriminalitet bekämpas, varje dag och på alla nivåer. Endast i trygga och stabila miljöer stimuleras investeringar, företagande och handel, vilka är förutsättningar för ekonomisk utveckling och välstånd. Detta är sant såväl på internationell som nationell nivå. Ingen näringsidkare eller entreprenör utan direkt suicidala drag etablerar sig där skotten viner, bilar bränns, räddningspersonal attackeras eller där stöld är den vanligaste transaktionsformen.


Lika mycket som terroriserade stater behöver militärt understöd för att skapa långsiktig utveckling behöver utsatta svenska förorter ett närvarande rättsväsende med resurser och befogenhet att skapa trygghet. För mjuka värden kräver en låda hårda verktyg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar