fredag 17 februari 2017

En välförtjänt hurring av Ygeman

Ge fan i att snorta och betala din skatt.
Ygeman säger ifrån.
Inrikesminister Ygeman gav oss alla en uppsträckning när han nyligen besökte det våldshärjade Malmö. Ygeman inskärpte det gemensamma ansvar som vi alla har i egenskap av samhällsmedborgare. Åker du svarttaxi, snortar kokain eller klipper ditt hår svart är du en del av den kriminella näringskedjan, enligt inrikesministern.

Det Ygeman säger borde vara en självklarhet, som inte ska behöva komma från en minister utan från de föräldrar som bär ansvar för sina barns fostran. Välfärdssverige är en bräcklig konstruktion som bygger på mellanmänsklig tillit. Slutar vi lita på varandra, vilket vi gör så snart fusket tilltar och kriminalitet tillåts få fäste, så kommer vi få läsa om generella socialförsäkringar och allehanda välfärd i historieböckerna. Och detta måste fler än Ygeman ha fattat, får vi hoppas.
Gör din plikt och kräv din rätt, då funkar det. När denna maning inte förmås att förmedlas hemifrån, är det välkommet att åtminstone inrikesministern höjer rösten. Ygemans hurring är välförtjänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar