söndag 3 april 2011

Individualistisk egoist eller social demokrat?


Socialdemokratin laddar nu om batterierna, inte bara med ny ledning och reviderad politik utan också med nya slagord. Socialdemokraterna är numer inte socialdemokrater utan också sociala demokrater. Socialdemokrati är hädanefter social demokrati. Detta slogs fast av den nye partiordföranden när han nyligen stakade ut partiets framtida politik.

Vari ligger då den innehållsmässiga skillnaden i denna särskrivning? Troligen existerar den inte alls men Johults spinndoktorer lär ha räknat ut att social demokrati slår högre än socialdemokrati och att man som social demokrat står allra högst upp på den moraliska trappan. Ordleken tjänar sannolikt till att återta problemformuleringsprivilegiet som borgerligheten kidnappat under gången mandatperiod. Som social demokrat är man, till skillnad från en individualistisk egoist, för det gemensamt goda samhället och inte bara för sig själv.

Väl i valbåset 2014 kommer i enlighet härmed din moral slutligen att ställas på sin spets, individualistisk egoist eller social demokrat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar